Çfare eshte nje podcast

Çfare eshte nje podcast? Sugjerime për pajisjet e nevojshme

Po kërkoni të filloni një podcast video ose të shtoni një element vizual në podcast-in tuaj ekzistues? Kjo është një ide e madhe. Video podkastet janë mënyra të fuqishme për t’u angazhuar me audiencën tuaj dhe për t’u ekspozuar ndaj njerëzve të rinj që preferojnë të shikojnë përmbajtje video. Megjithatë, përpara se të filloni regjistrimin, do t’ju nevojiten disa pajisje podcast. Në këtë artikull, ne do të shpjegojmë gjithçka që ju nevojitet për konfigurimin dhe hapësirën tuaj të regjistrimit të podcast-it.
Ju nevojiten pajisjet e mëposhtme.

Mikrofoni

Audio e mirë është thelbësore. Shikuesit mund të tolerojnë cilësi më të ulët të videos, por audio e keqe do t’i bëj ata të humbin interesin shpejt. Investoni në një mikrofon cilësor që jep tingull të qartë. Mikrofoni lavalier ose mikrofoni me kondensator janë zgjedhje të përshtatshme. Disa nga sugjerimet tona janë:

  1. Mikrofon Broadcast RODE PODMIC
  2. Mikrofon RODE NT1
  3. Mikrofon Shure SM7B

Kufje

Kufjet ju lejojnë të monitoroni audion tuaj në kohë reale. Kjo siguron që të mos ketë zhurma ose ndërprerje të papritura dhe që nivelet e zërit tuaj të jenë të qëndrueshme gjatë gjithë regjistrimit. Sugjerimet tona mund ti gjeni këtu.

Trajtimi akustik

Akustika e mirë e dhomës mund të përmirësojë ndjeshëm cilësinë e zërit. Panelet, difuzorët ose bass traps mund të ndihmojnë në reduktimin e jehonës dhe zhurmës së sfondit, duke siguruar që zëri juaj të tingëllojë i qartë dhe i pastër. Për t’ju ardhur në ndihmë ne kemi një kategori të veçantë produktesh Acoustic Treatment.

 

Përvec këtyre produkteve qe i konsiderojmë thelbësore një podkast ka nevojë për të paktën këto:

  • Kamera,
  • Pajisjet e ndriçimit,
  • Hapësira e regjistrimit,
  • Tripod,
  • Pop filter,
  • Recording/editing software.

Sound Gallery ka menduar për ju duke ju sjell sete te gatshme per podcast.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


10% ULJE
Bëni Subscribe tani për të marrë kodin e kuponit tuaj në email!
SUBSCRIBE
I agree with the term and condition