Si të lidhim Soundbar me televizorin (TV)

Si të lidhim soundbar-in me televizorin?

A keni blerë së fundmi një Soundbar JBL dhe po kërkoni nje manual se si të lidhim soundbar me tv?
Jeni ne vendin e duhur. Tashme ju mund ta konfiguroni vetë në shtëpi.

1. Lidhja e soundbar dhe TV me kabllo HDMI

HDMI është alternativa më e mirë për të lidhur soundbar-in me televizorin tuaj. Për televizorët që mbështesin HMDI ARC (Audio Return Channel), do t’ju duhet vetëm një kabllo HDMI me shpejtësi të lartë – nuk ka nevojë për kabllo shtesë audio ose optike në këtë rast. Thjesht lidhni kabllon tuaj HDMI me Soundbar (kërkoni portën HDMI OUT (ARC) ) me portën HDMI në televizorin tuaj. Do t’ju duhet gjithashtu të kontrolloni dy herë nëse funksioni HDMI CEC në televizorin tuaj është i ndezur.

Shënim: Do t’ju duhet të përdorni këtë lidhje HDMI nëse keni ndërmend të lidhni pajisje të tjera video në soundbar për t’u shfaqur në televizorin tuaj.

Lidhja me kabllin HDMI.

2. Lidhja e soundbar me televizorin me kabllo optike

Një kabllo optike është një tjetër opsion i mirë për lidhjen e soundbar-it me televizorin tuaj. Zakonisht është më i miri kur të gjitha pajisjet tuaja video janë të lidhura drejtpërdrejt me televizorin tuaj (në vend të hyrjeve HDMI të soundbar). Për të bërë këtë lidhje, do t’ju duhet një kabllo optike – kjo ka një hyrje katrore në çdo skaj. Kërkoni “optical in” afërsisht në mes të pjesës së pasme të soundbar dhe në televizorin tuaj. Siguroheni që cilësimet e audios të televizorit të jenë për të mbështetur bokse të jashtëm. Kjo do të çaktivizojë bokset e integruara të televizorit dhe do të sigurojë që zëri të kalojë në soundbar. 

JBL Bar 5.0 Multibeam Review: Add Some Atmos to Your Life | Digital Trends

3.Lidhja e soundbar me televizorin me Bluetooth

Soundbarët JBL kanë të gjithë lidhjen Bluetooth, duke e bërë të lehtë konfigurimin. Për të konfiguruar Soundbar JBL në televizorin tuaj me Bluetooth, përdorni telekomandën e soundbar dhe shtypni butonin Bluetooth (zakonisht majtas lart).

Wowobjects® Remote Control for JBL Soundbar, Speaker Remote Control Replacement for BAR 5.1 BAR 5.1 Speaker System, Ergonomic Audio Remote Control with Comfortable Grip for BAR 2.1 BAR 3.1 : Amazon.in: Home Improvement

JBL Cinema SB170 - JBL APAC NC

Më pas në cilësimet e televizorit, shtypni Bluetooth dhe zgjidhni pajisjen ‘JBL’. Kjo krijon një lidhje midis soundbar-it dhe televizorit tuaj. Nëse audio del akoma nga bokset e integruara të televizorit tuaj, duhet që në settings te televizorit audio të jetë e vendosur në “Boks i jashtëm”. Nëse keni ende probleme, mund të ndodhë që soundbar është lidhur me një pajisje tjetër Bluetooth. Mbani shtypur butonin Bluetooth në telekomandë për ta shkëputur atë, më pas provojeni përsëri. Një mundësi tjetër është që lidhja të jetë e dobët për shkak se soundbar është shumë larg televizorit. Provoni tI afroni më pranë njëri-tjetrit për të krijuar dhe mbajtur një lidhje të mirë. 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

10% ULJE
Bëni Subscribe tani për të marrë kodin e kuponit tuaj në email!
SUBSCRIBE
I agree with the term and condition